Plannen voor aanpak Oostslootbuurt Den Helder

Algemeen
Problemen als leefbaarheid, veiligheid en verandering van het klimaat worden aangepakt.
Problemen als leefbaarheid, veiligheid en verandering van het klimaat worden aangepakt. Stockfoto

DEN HELDER - Voor alle wijken maakt Gemeente Den Helder plannen voor de toekomst. Daarin worden bestaande en toekomstige problemen aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan leefbaarheid, veiligheid en de verandering van het klimaat.

 Ook u kunt meepraten over de verbetering van uw buurt 

Projectleider Aanpak Oostslootbuurt Co Jonker: “In 2021 gaan we aan de slag in de Oostslootbuurt. Ook u kunt meepraten over de verbetering van uw buurt. Vul de vragenlijst in. Doe dit vóór 28 januari a.s. Wij maakten een online vragenlijst met vijftien vragen over wonen en ondernemen in de Oostslootbuurt. U vindt de vragenlijst op de website van gemeente Den Helder: www.denhelder.nl/oostsloot of via onderstaande QR-code. Er is ruimte voor uw opmerkingen.”

Verbeteren

Waarom deze vragenlijst invullen? “We gaan aan de slag in de buurt. Een groot deel van het riool wordt vervangen, waarvoor de straat wordt opgebroken. Het is dé kans om uw straat te verbeteren. Wij kennen de cijfers over uw buurt, maar wat speelt er nog meer? Daar hebben we u bij nodig. We willen samen met u in gesprek over de veiligheid in uw buurt. Uw bijdrage is belangrijk voor ons om te weten wat bij u leeft. We proberen zoveel mogelijk wensen, ideeën en opmerkingen uit te voeren. Met een groep van betrokken bewoners kijken we naar wat de beste ideeën zijn en wat er gedaan kan worden. We leggen uit welke keuzes we maken en waarom. In 2021 maken we plannen, waarover u mee beslist en de uitvoering start in 2022.”

Denk mee

Bewonersgroep Oostslootbuurt: denk mee, praat mee, doe mee. Jonker: “Wij zoeken actieve bewoners die weten wat er speelt in de Oostslootbuurt. Als lid van deze groep praat u mee over beslissingen en zetten we samen stappen voor het verbeteren van de buurt. U houdt contact met de gemeente en geeft informatie aan buurtgenoten die vragen hebben. Het eerste overleg vindt eind februari plaats. Ons gezamenlijke doel is een verbeterde Oostslootbuurt, klaar voor de komende vijftien jaar. Waar men veilig, gezond, bereikbaar en klimaatbestendig kan blijven wonen.”

Meer weten?

Gemeente Den Helder maakte een webpagina waarop de ontwikkelingen zijn te volgen: www.denhelder.nl/oostslootbuurt. De pagina is te vinden door op www.denhelder.nl te zoeken op ‘oostsloot’ of ‘oostslootbuurt’. Op deze webpagina staat de link naar de online vragenlijst, de ideeënbus en de voorlopige planning van het project. Ook kan men zich hier aanmelden voor de actieve bewonersgroep Oostslootbuurt.

Afbeelding