Burgemeester Den Helder: ‘Geef géén gehoor aan oproepen tot demonstreren’

Algemeen
Burgemeester Jeroen Nobel van Den Helder.
Burgemeester Jeroen Nobel van Den Helder. Foto: aangeleverd

DEN HELDER - Naar aanleiding van de hevige rellen op meerdere plaatsen in ons land met als gevolg een aantal zeer onrustige nachten, vroeg de redactie van het Helders Nieuwsblad om een reactie van burgemeester Jeroen Nobel.

Jeroen Nobel doet met klem oproep

‘Sinds de avondklok is het onrustig in het land. Groepen relschoppers keren zich tegen politie en hulpverleners, gebruiken geweld, richten vernielingen aan en slaan aan het plunderen. Deze gewelddadigheden hebben voor mij niets, maar dan ook niets, met het recht op demonstreren te maken. Geweld in het algemeen, en zeker tegen politiemensen en hulpdiensten die voor onze veiligheid zorgen, vind ik volstrekt onacceptabel.

Dat geldt ook voor het vernielen en plunderen van winkels en horecaondernemingen. Ondernemers hebben het al heel zwaar in deze tijd. En dan komen zogenaamde demonstranten je zaak kort en klein slaan…

In Den Helder is het gelukkig redelijk rustig gebleven. Ik roep iedereen dan ook met klem op om geen gehoor te geven aan dergelijke oproepen tot demonstreren. Bij verstoring van de openbare orde zullen wij direct ingrijpen’.

Jeroen Nobel.