Nachtelijke verkeershinder Kooybrug en Balgzandbrug (N99) Den Helder

Algemeen
Nachtelijke verkeershinder Kooybrug en Balgzandbrug (zie foto).
Nachtelijke verkeershinder Kooybrug en Balgzandbrug (zie foto). (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Rijkswaterstaat voert in de nacht van 24 op 25 februari onderhoud uit aan de Kooybrug en in de nacht 25 op 26 februari aan de Balgzandbrug (N99). Zowel de Kooybrug als de Balgzandbrug zijn daarom één nacht in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Tot 30 minuten extra reistijd

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd en visuele inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd.

Omleidingsroutes

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 24 februari 23.00 uur tot donderdag 25 februari 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 25 februari 23.59 uur tot vrijdag 26 februari 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

Parallelbaan

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Hinder

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo bundelen we onze werkzaamheden in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.