Geen wijkmanifestatie ‘De Schooten Leeft’ in Den Helder

Algemeen
Avondvierdaagse en andere evenementen verschuiven ook naar einde zomer.
Avondvierdaagse en andere evenementen verschuiven ook naar einde zomer. (Archieffoto RM)

DEN HELDER - De organisatie ‘Wijkmanifestatie De Schooten Leeft’ heeft na goed overleg helaas het besluit moeten nemen om ook dit jaar géén Wijkmanifestatie te organiseren. Het bestuur is van mening dat het nu zeer ongepast zal zijn om in deze huidige tijden aan de middenstand een sponsorbijdrage te gaan vragen.

“We zijn ons bewust van de zeer moeilijke tijden waarin zij zich bevinden en hopen dan ook dat er voor hen snel betere tijden zullen komen! Helaas is een evenement als deze afhankelijk van onder andere de financiële ondersteuning vanuit diezelfde middenstand maar daarnaast ook vanuit de gemeente. Als organisatie willen wij geen financiële risico’s nemen die zeer nadelig uit zouden kunnen pakken voor de toekomst van het evenement. Daarnaast is het aanbod van evenementen in Den Helder eind augustus en begin september erg groot en lijkt zelfs alleen maar meer te worden. Een aantal grote evenementen, zoals de Tour de Lasalle en de avondvierdaagse zal dan plaatsvinden in plaats van in juni, naast de al geplande evenementen. Begrijpelijk, maar een overkill aan evenementen kan ook een negatief effect creëren”, zo meent de organisatie.

Niveau

“Onze bezoekers zijn gewend aan een evenement met diverse variaties van vertier, een super markt en met op muzikaal gebied altijd een geweldige afsluiter. Als organisatie kunnen we echter dit jaar niet garanderen dit niveau te halen en dat is voor ons wel een vereiste. We betreuren het besluit maar zijn als organisatie sterk gemotiveerd om in 2022 een knallende editie te organiseren! Tot volgend jaar”, besluit het bestuur van Wijkmanifestatie De Schooten Leeft!