Speelgoed en Treinen in Den Helder in de bres voor Denise

Algemeen
Denise Domeyer.
Denise Domeyer. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - ‘Mijn naam is Denise Domeyer, ik ben 33 jaar jong en heb multiple sclerose, beter bekend als MS. Dit is een progressieve aandoening van de zenuw-aangestuurde spieren. Met andere woorden; uit zichzelf word ik nooit meer beter, het kan alleen nog maar verder bergafwaarts! Zonder jullie hulp ziet mijn toekomst er heel slecht uit. Met mijn zoon van vijftien jaar woon ik in het zonnige Den Helder. In het bijzonder kan ik zeer genieten van de natuur en graag wandel ik met mijn hondje Skylar door de stad en prachtige omgeving. Omdat dit niet altijd meer lukt neem ik soms mijn step als ondersteuning mee’.

Bovenstaande publiceerden wij in december van het vorig jaar in het Helders Nieuwsblad. Denise heeft nu al haar pijlen gericht op een behandeling in Rusland. Denise: “Bij de stamceltherapie in Moskou verwijdert men de eigen stamcellen uit m’n lichaam. Deze worden dan geïsoleerd en ingevroren. Als ze voldoende stamcellen hebben geoogst, vernietigen ze het gehele immuunsysteem van je lichaam. Hierna krijg je je eigen stamcellen weer terug via een infuus en deze gaan dan een geheel nieuw immuunsysteem voor je vormen dat vrij is van MS. Ik zou zó graag in aanmerking komen voor zo’n behandeling, ware het niet dat deze een slordige 55.000 euro kost en niet wordt vergoed. Het idee dat er iets in je hersenen zit dat langzaam als een sluipmoordenaar je zenuwstelsel aan het vernietigen is, is vreselijk. Om mij te helpen vraag ik dan ook om donaties. Hoe klein of hoe groot dan ook. Alle hulp heb ik hierbij enorm hard nodig.”

Behandeling

Denise heeft van de 55.000 euro inmiddels 20.000 euro bij elkaar weten te krijgen. Denise:” Vanaf deze week start er een loterij via Speelgoed en Treinen: een winkel aan de Marsdiep 397. Ze hebben diverse prijzen waaronder legopakketten met een waarde van ruim 100 euro. Een lot kost 5 euro en is af te halen in de winkel. Via deze loterij hopen wij geld binnen te halen voor Stichting Maak MiSsie mogelijk op www.steundenise.nl. Speelgoed en Treinen wil zo een steentje bijdragen zodat de rekening op 13 augustus betaald kan worden. Zo niet, moet ik de datum voor de behandeling helaas verzetten. Als het wél lukt kan de behandeling in Rusland op 13 september starten zodat de MS wordt stopgezet. Er zijn 1000 loten te koop.”