Helderse Denise Domeyer verrast door anonieme donatie

Algemeen
Denise met haar kuiken Doloris.
Denise met haar kuiken Doloris. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De in Den Helder woonachtige Denise Domeyer (33) lijdt aan Multiple Sclerose: een progressieve aandoening van de zenuw-aangestuurde spieren. Ze wordt niet meer beter, maar gaat ook niet bij de pakken neerzitten want ze heeft al pijlen gericht op een behandeling in Rusland.

Rusland komt steeds dichterbij!

Denise: “Bij de stamceltherapie in Moskou verwijdert men de eigen stamcellen uit m’n lichaam. Deze worden dan geïsoleerd en ingevroren. Als ze voldoende stamcellen hebben geoogst, vernietigen ze het gehele immuunsysteem van je lichaam. Hierna krijg je je eigen stamcellen weer terug via een infuus en deze gaan dan een geheel nieuw immuunsysteem voor je vormen dat vrij is van MS. Ik zou zó graag in aanmerking komen voor zo’n behandeling, ware het niet dat deze een slordige 55.000 euro kost en niet wordt vergoed. Het idee dat er iets in je hersenen zit dat langzaam als een sluipmoordenaar je zenuwstelsel aan het vernietigen is, is vreselijk. Om mij te helpen vraag ik dan ook om donaties. Hoe klein of hoe groot dan ook. Alle hulp heb ik hierbij enorm hard nodig.”

Anoniem

Van de 55.000 euro heeft Denise inmiddels 20.000 euro bij elkaar weten te krijgen. En vorige week dinsdag kwam daar een anonieme donatie bij van maar liefst 20.000 euro! “Gaaf hè, roept Denise verheugd. “Ik heb nu 40.000 euro dus nog 15.000 te gaan. Rusland komt steeds dichterbij.”

Prachtige mensen

Aan het woord is Gerrit Kooij: beheerder/eigenaar van de stichting Maak MiSsie mogelijk. Hij en zijn vrouw Joni helpen Denise waar mogelijk. “Door een donatie van prachtige mensen die anoniem willen blijven hebben we dinsdag een enorme sprong gemaakt. Wauw! Het is deze keer niet voor ons maar de tranen springen nog steeds in de ogen als je ziet dat er nog zoveel goedheid in de mens zit. Ik heb er gewoon slecht van geslapen. Maar wij zijn er nog niet en alle beetjes helpen. We gaan door tot we er zijn. En wat ben ik toch trots dat we iemand als Denise kunnen helpen. Dat voelt gewoon zo fucking goed! En... er komen nog mooie dingen aan. Scootout Rent & Event heeft tien scooters ter beschikking gesteld om een dag te verhuren. De gehele opbrengst gaat naar Denise. Bij MD Speelgoed en Treinen aan de Marsdiepstraat 397a zijn vanaf nu loten te koop, waarmee deelnemers kans maken op onder andere mooie Lego-prijzen. De hoofdprijs is de Star Wars Droid Commander met als verkoopprijs 219,99 euro. De gehele opbrengst gaat naar Denise. En ikzelf organiseer op 3 juli de tweede editie van de Ride for MS, een motortourtocht door het prachtige Noord-Holland waarvan ook de gehele opbrengst naar Denise gaat. Op Heel Den Helder Moestuint kun je bij Denise zelf terecht voor de aanschaf van stekjes et cetera. Ook de opbrengst hiervan gaat naar haar behandeling. Denise wordt geholpen door onze stichting Maak MiSsie Mogelijk. Een stichting met een ANBI status (waardoor het voor bedrijven heel aantrekkelijk is om te doneren en er geen belasting afgedragen hoeft te worden) die voor haar het financiële plaatje beheert, haar visum aanvraagt en alle benodigdheden verzorgt. Het vervoer van en naar Schiphol wordt gesponsord en verzorgd door Taxi Den Helder.”

Doneren

Wie ook wil doneren kan daarvoor terecht op www.steundenise.nl. Deze website is gesponsord door Reclamebureau Den Helder.

Laatste nieuws van Denise: “We hebben gisteren een berichtje gekregen en de plannen zijn gewijzigd. Ik ga 5 juli vliegen naar Rusland en 6 juli start de behandeling in plaats van 13 september. Goed hè? Ik hoef nog maar ruim 8000 euro. Haha, ik ben zó dankbaar voor alle steun die ik van zoveel lieve mensen gekregen heb. Eind juni gaat mijn haar eraf zodat ik dat nog kan doneren voor kinderen met kanker.”