Klinkervakken Brakkeveldweg in Den Helder worden geasfalteerd

Algemeen
Klinkervakken Brakkeveldweg worden geasfalteerd.
Klinkervakken Brakkeveldweg worden geasfalteerd. (Foto: Pexels.com)

DEN HELDER - In opdracht van de gemeente Den Helder worden op 19, 20 en 21 mei de klinkervakken op de Brakkeveldweg voorzien van asfalt. Het betreft de klinkervakken ter hoogte van het Liniepad en de Dahliastraat.

De werkzaamheden worden in drie dagen uitgevoerd. Op woensdag: opbreken klinkers en op hoogte brengen putkoppen. Donderdag: Aanbrengen asfalt onderlaag en tussenlaag. Vrijdag: Aanbrengen asfalt deklaag en markering. Op de vrijdag is de weg vanaf 18.00 uur weer open. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld en opnieuw ingepland.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn op beide dagen de woningen, bedrijven en gebouwen beperkt bereikbaar met de auto. Te voet en op de fiets kunnen bewoners altijd bij hun woning komen. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Hoewel overlast niet is te voorkomen wordt getracht deze tot een minimum te beperken. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer gaat via de Texelstroomlaan – Waddenzeestraat - Marsdiepstraat – Middenweg - Sportlaan. Fietsers ondervinden geen overlast van de werkzaamheden.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden worden bewoners verzocht geen voertuigen te parkeren langs de Brakkeveldweg tussen het Liniepad en de Dahliastraat. Zo worden eventuele schades voorkomen en heeft de aannemer genoeg werkruimte.

Huisvuil

Op de reguliere dagen kan papier en plastic worden aangeboden. Wie een grote levering verwacht bij huis of kan dit aangeven bij de uitvoerder Cees Reijne, zodat een en ander kan worden afgestemd. Zijn telefoonnummer: 06-51496255.