Strandthuys Lutje en Zwerfie Anna Paulowna organiseren Sup Cleanups!

Algemeen
V.l.n.r. Arnoud Blijdorp (Zwerfie Anna Paulowna), Stan van Haren en Romy-Anne Reenders (Strandthuys Lutje).
V.l.n.r. Arnoud Blijdorp (Zwerfie Anna Paulowna), Stan van Haren en Romy-Anne Reenders (Strandthuys Lutje). (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zwerfafval is overal. In de straat. In de bosjes. En ook in en op het water. Naar schatting belandt jaarlijks 12,7 miljoen ton plastic afval in de oceanen. Ook via de sloten en kanalen in de buurt.
Daarom heeft Romy-Anne Reenders van Strandthuys Lutje contact gezocht met Arnoud Blijdorp, ook wel bekend als Zwerfie Anna Paulowna.

 Sup Cleanups in de regio

Romy-Anne bevindt zich vaak op het water als wedstrijdsurfer, zeiler of als SUPper. Daarnaast is ze bedrijfsleider van het Strandthuys aan het Lutjestrand op Westerland. Zo wordt ze vrijwel dagelijks bewust gemaakt van afval op en rondom het water. En daar wil ze graag iets aan doen. Daarop heeft ze contact gezocht met Arnoud, die vorig jaar al eens een sup van haar geleend heeft om op het water zwerfafval op te ruimen.

Strijd

Samen gaan ze de strijd aan en organiseren ze de eerste SUP Cleanups. “Op professionele SUP´s gaan we het water op om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Bij voldoende deelname en enthousiasme zullen deze cleanups een mooi vervolg krijgen”, meldt Arnoud.

Wanneer en waar

Op zaterdag 29 mei in Anna Paulowna. (verzamelen bij MFA de Ontmoeting, De Verwachting 1). Op zaterdag 5 juni in Den Helder (verzamelen parkeerplaats Willemsoord Zuid)

Hoe laat?

Verzamelen tussen 09.30 en 09.45 uur. Na een korte toelichting gaat men het water op én zijn de deelnemers om 12.00 uur weer terug bij het verzamelpunt.

Praktische info

Strandthuys Lutje stelt zoveel mogelijk sups beschikbaar voor enthousiaste deelnemers. Verder worden afvalgrijpers geregeld en mogelijkheden om het gevonden afval op de sup mee te nemen.

Opgave

Geef je op via zwerfieap@gmail.com of telefonisch: 06 44320051.
“Als je vragen hebt of wil je nog nadere informatie? Dan horen we dat graag.

Heb je een eigen sup of kano? En wil je meehelpen? Geef je op én meldt even dat je zelf een sup of kano meeneemt”, besluit Arnoud (Zwerfie) Anna Paulowna.