Vierde cd van Jack W. Beneker uit Den Helder uit

Algemeen
Jack W. Beneker.
Jack W. Beneker. (Foto: Elly Mooij)

DEN HELDER - Jack W. Beneker bracht kortgeleden zijn vierde cd ‘Van de vergleden tijd’ uit. Beneker, van 2011 tot 2016 stadsdichter van Den Helder, zingt hierop gedichten van Jean-Pierre Rawie, begeleid door vleugel, contrabas, cello, dwarsfluit, tinwhistle en mondharmonica.

De cd bevat elf gezongen gedichten. Beneker heeft regelmatig contact gehad met de dichter. Ze hebben zelfs begin 2021 (toen het nog kon…) samen opgetreden in het Torpedo-theater in Amsterdam. Na die gelegenheid liet Rawie weten: “Ik heb zeer genoten van de verklanking mijner verzen.” Jack: “Als je weet dat ik dit project startte in maart 2018 dan kun je zeggen dat de totstandkoming van deze cd nogal wat tijd heeft gekost. In 2018 had ik de gedichten voor deze cd al gekozen en van alle een demo klaar. Vervolgens werd ik eind 2018 verrast door een herseninfarct en pianist/arrangeur Stefan Terpstra had intussen een gezin met twee kleine kinderen en daardoor minder tijd vrij. De situatie zag er dus door verschillende oorzaken anders uit dan onze eerdere projecten. “Het mag een klein wonder heten dat deze cd toch tot stand kwam, zij het later dan gepland.”

Fraai

‘Fraaie en stemmige liederen’ oordeelt Jean Pierre Rawie. De opnamen vonden plaats in Cool in Heerhugowaard en Triade in Den Helder. De mix en mastering en technische afronding werd gedaan bij Jerome’s Music Productions in Den Helder onder de bezielende en professionele leiding van Jeroen Gmelich. Kijk op Youtube om een voorproefje te horen.. De prijs is 15 euro, incl. Booklet met alle gedichten voor bestelmogelijkheid. Zie: www.metaphoremusic.nl. De cd is ook bij Bruna, Keizerstraat in Den Helder te koop.