Collecteweek Maag Lever Darm Stichting in Den Helder gaat van start

Algemeen
Vele Nederlanders kampen met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen.
Vele Nederlanders kampen met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 21 juni. In die week gaan 8.000 mensen de straat op voor ruim 2 miljoen mensen die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun spijsverteringsziekte.

Vele Nederlanders kampen met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Met de opbrengst van de collecte financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Meer grip op de spijsvertering redt levens.

Tot en met zaterdag 26 juni kan er een collectant bij je aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage. Anders dan vorig jaar kan er dit jaar weer contant gegeven worden aan de deur, maar ook weer via een QR-code die te scannen is met de camera van iedere mobiele telefoon. Alle collectanten van de Maag Lever Darm Stichting houden de afstand van 1,5 meter aan. Zo kan iedereen veilig geven. Geven kan ook via de website www.mlds.nl/geef

Over de MLDS

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is de droom van de Maag Lever Darm Stichting. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen. Dat doen de stichting samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, collectanten, donateurs en vrijwilligers.

DE MLDS gelooft dat grip op de spijsvertering zorgt voor gezondheid en kwaliteit van leven. Doordat alle Nederlanders de kracht van de spijsvertering leren kennen als motor van hun gezondheid. Door toegang tot slimme vroegdiagnostiek mogelijk te maken en ziekten eerder op te sporen. En door mensen met spijsverteringsklachten te helpen taboes te doorbreken en met hen te strijden voor een betere kwaliteit van leven. Meer informatie op www.mlds.nl