Wilde Buitendag komt naar Texel

Algemeen
Wilde Buitendag komt naar Texel.
Wilde Buitendag komt naar Texel. Foto: aangeleverd

TEXEL - Klimmen, klauteren, sporen zoeken, vuur maken en dieren spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Kom dan naar de Wilde Buiten Dag van OERRR op 16 oktober.

Tijdens de Wilde Buiten Dag word je stap voor stap een echte Boswachter van OERRR. Je gaat op avontuur in Waalenburg en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een echte boswachter te worden. Zo ga je op zoek naar bijzondere vondsten onderweg voor in De Marel, tuur je door een verrekijker naar dieren en daag je jezelf uit op de hindernisbaan.  Verzamel alle stempels in het boswachterspaspoort en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR. Trek laarzen en oude kleren aan want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden.

Boswachter Jerome van Abbevé: “Ik heb er enorm veel zin in. We hebben echte polsstokken voor het slootje springen, er is een keuken van OERRR waar je popcorn bakt en brandnetelthee klaar maakt, je gaat vuur maken zonder lucifers en je beleeft nog veel meer!”

Help de egel

Tijdens de Wilde Buiten Dag is er dit jaar extra aandacht voor de egel. Het gaat namelijk helemaal niet goed met dit stekelige dier. Egels hebben steeds minder plek om te wonen en te leven. Als het zo doorgaat, zijn er straks helemaal geen egels meer. Dat mag niet gebeuren. Daarom leer je op de Wilde Buiten Dag hoe jij de egel kunt helpen.

Praktische informatie

Deze activiteit is gratis voor alle kinderen die lid zijn van OERRR. Niet-leden betalen 8 euro. Aanmelden kan op: www.nm.nl/agenda-texel.