Excursie Wandelen in de Noordduinen

Algemeen
De Noordduinen.
De Noordduinen. Foto: Ronald van Wijk

DEN HELDER - In de schemer wandelen, prikkelt zintuigen die je normaal wat minder gebruikt. Het gevoel, de reuk en vooral het geluid maken deze nachtelijke wandeling bijzonder. Ga op zaterdag 30 oktober mee, wandelen door de Noordduinen van Den Helder met een gids van Landschap Noord-Holland. Ontdek hoe mooi de nacht is.

Tijdens de Nacht van de Nacht

De excursie vindt plaats tijdens de Nacht van de Nacht. Een moment waarin je samen stilstaat bij de hoeveelheid licht die ‘s nachts in ons land te zien is. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Denk aan de vele verlichte gebouwen, reclameborden en straatverlichting. Kan dat niet een beetje dimmen? Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Kortom, plekken waar het nog donker is ’s nachts, zoals in de duinen rondom Den Helder moeten gekoesterd worden.

Aanmelden

Zaterdag 30 oktober, 21.00 tot 22.30 uur. Vertrekpunt: Parkeerplaats Partycentrum Duinoord, Jan Verfailleweg 620, Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,- en kinderen € 3,-. Beschermers € 4,- en kinderen van beschermers € 2,-.

Meer informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.