Daf 44 voor Kunsthal 45 in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Kunstenaar Emo Verkerk verblijdde tijdens de veilingexpositie op 11 september de Kunsthal 45 niet alleen met een opening per filmpje, hij kwam ook reëel langs en overhandigde symbolisch de sleutels van zijn oldtimer Daf 44 combi. En Kunsthal 45 mag hem gaan verkopen ter ondersteuning van ´Kunst naar de Kelder!´

Van dit bijzondere model van bouwjaar 1973 zijn er minder dan 14.000 gebouwd. In Nederland staan er in totaal tien nog of meer op kenteken. Met uitzondering van Emo´s oldtimer staat er op dit moment ook niet één te koop!

Originele staat

De wagen is in oktober 2021 APK gekeurd. Deze keuring blijft dus nog twee jaar geldig waarna de APK verplichting vervalt aangezien de oldtimer dan 50 jaar oud is. De wagen is dus in rijdende staat, is weliswaar een keer overgespoten maar verder is hij of zij in originele staat.

Echt iets voor de liefhebber. Interesse om deze auto nog jarenlang te koesteren? Breng dan een bod uit via https://www.catawiki.com/en/a/567415-the-charity-of-art-to-the-basement-auction. De auto zelf zien kan van donderdagmiddag tor zondagmiddag, steeds van 13.00 tot 17.00 uur, voor de deur van Kunsthal 45 in de Koningstraat te Den Helder.

De opbrengst breng de realisatie van het Kunsthal-initiatief weer heel wat kilometers dichterbij.

Meer informatie? Mail: info@kunsthal45.nl