Luister zondag naar LOS Nostalgia Den Helder

Algemeen

Deelnemende ploeg Noorderhaven
Ab van der Kuijl, René Prins, Johnny Ruiten, Hans Gerbensma, Herbert van Maastricht. Dineke Piek, Henk Breeuwer,  Dick Krabbendam, Paul Bresser, Martin Hoebe, Henk de Geus, Nelleke Groeneveld, Marco Beekman.
Deelnemende ploeg Noorderhaven Ab van der Kuijl, René Prins, Johnny Ruiten, Hans Gerbensma, Herbert van Maastricht. Dineke Piek, Henk Breeuwer, Dick Krabbendam, Paul Bresser, Martin Hoebe, Henk de Geus, Nelleke Groeneveld, Marco Beekman. (Foto: Henk Post)

DEN HELDER - In het eerste uur onder andere een ontmoeting met de vroegere adjunct-directeur van het voormalig postkantoor aan de Kanaalweg dhr. Doornebal. Het PTT personeel moest tot de nieuwbouw van het postkantoor aan de Middenweg het gedurende enkele naoorlogse jaren doen met een houten noodgebouw, waarover Doornebal vragen beantwoord.

De Dam van Damloop en andere atletiekevenementen krijgen volop aandacht in de publiciteit, maar de toenmalige estafetteloop rond het IJsselmeer met veel Helderse deelnemers, was onbekend. Merkwaardig want dit evenement, voor het goede doel, werd in oktober 1996 al voor de negende maal gehouden en trok van hieruit honderden deelnemers. Omdat Noorderhaven dat jaar een kwart eeuw bestond leek het een aardig idee om de directie voor de deelnemende ploeg van Noorderhaven als sponsor te vragen. De directie reageerde ruimhartig en stelde 1500 gulden aan geld beschikbaar met daarbij tal van facilitaire middelen, zoals busjes, communicatiemiddelen en eten en drinken voor onderweg. Dick Krabbendam, één van de deelnemers, blikt terug op dit toenmalig evenement.

Eveneens in oktober 1996 haalde de 13-jarige Helderse Francis Uyleman de landelijke tv. Als Nederlands jeugdkampioene judo trad zij op voor de filmploeg in het tv programma ‘Sport 7’. Francis schreef een nummer om haar lievelingsport judo te promoten. Haar wens een videoclip te maken ter promotie van het judolied en de judosport ging hierbij ververvulling.

Vorige week werd in Den Haag een interview met de Francis Uyleman opgenomen dat zondagmiddag eveneens wordt uitgezonden, waarbij tevens het Judolied, dat zij samen met haar zusje Alice zong, te beluisteren is. 

Uitzending: zondag 31 oktober van 12.05 tot 15.00 uur.