Vrijwilliger in beeld: Liesanne Kikkert uit Den Helder

Algemeen
Vrijwilliger Liesanne Kikkert.
Vrijwilliger Liesanne Kikkert. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In deze editie nu een keer een jonge vrijwilliger in beeld: Liesanne Kikkert (26). “Ik ben geboren en getogen in Den Helder en was tot twee jaar geleden werkzaam als kantoormedewerker. Na een zwaar ongeval liep ik een gebroken rug op met partiële dwarslaesie (welke nu weer bijna uit beeld is). Na twee jaar volgde volgens de wet- en regelgeving helaas ontslag.

Liesanne vervolgt: “Na veel revalideren ben ik langzaam weer op de goede weg. Langdurig zitten is nog wel een probleem, maar figuurlijk stilzitten kan ik zeker niet. Als ik dan niet meer kan werken, kan ik misschien als vrijwilliger wel iets zinvols doen. Via Noordkopvoorelkaar en zorgorganisatie Omring ben ik aan de slag gegaan als ‘maatje’ voor een oudere mevrouw. Ik ga elke woensdag op bezoek bij deze 80-jarige mevrouw. Ze rijdt zelfs nog auto en is erg bij de tijd. Helaas wonen haar kennissen en vrienden in een verzorgingshuis en haar kinderen ver weg. Met gevolg dat mevrouw toch eenzaam is.”

Ritme

Eerst is Liesanne met de Coördinator Vrijwilligers van Omring op kennismakingsgesprek geweest. Het klikte en nu gaat ze zelfstandig op bezoek. “We doen spelletjes, drinken koffie of kletsen over van alles. Een stukje lopen is ook prima of een bezoekje aan de Kringloop. Zo ben ik fijn bezig en is een ander ermee geholpen. Hierdoor krijg ik ook weer ritme in mijn leven. Wanneer je werkt is een vrije periode best leuk, maar zonder werk voelen al die vrij dagen niet fijn.” Sinds kort bezoekt Liesanne alweer een tweede cliënt van Omring. Verder is ze voor zichzelf een cursus acrylnagel (styliste) begonnen. “Zo beginnen mijn dagen zich weer een beetje te vullen.”

Wil jij, net als Liesanne, ook graag iets toevoegen aan de kwaliteit van leven van ouderen met een hulpvraag? Aarzel dan niet en mail naar hester.dejong@omring.nl of bel Hester op 06 1029 1970.