Steun Vrienden van Noordwest met actie voor een Keppie

Algemeen
Keppie, een slaapmuts voor mensen die hun haar (tijdelijk) verloren hebben door bijvoorbeeld chemotherapie.
Keppie, een slaapmuts voor mensen die hun haar (tijdelijk) verloren hebben door bijvoorbeeld chemotherapie. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Keppie is een slaapmuts voor mensen die hun haar (tijdelijk) verloren hebben door bijvoorbeeld chemotherapie. Zij zijn vaak op zoek naar een zachte en comfortabele oplossing om de gevoelige hoofdhuid te beschermen en hun natuurlijke warmte vast te houden.

Bescherming van de gevoelige hoofdhuid

Een patiënt vertelt: “Nu ik kanker heb en mijn haar kwijt ben, merk ik pas dat haar er ook voor is om me warm te houden. Nu ik het kwijt ben, is de Keppie echt heel fijn en slaap ik tenminste weer goed.” Vooral met de koude maanden in het vooruitzicht, wil Vrienden van Noordwest deze mooie oplossing beschikbaar stellen aan oncologische patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Microfleece

Keppie is gemaakt van een microfleece stof die speciaal gebreid wordt voor survivalsportkleding. De eigenschappen van deze stof zijn: warmte vasthoudend, niet broeierig en superzacht. Om de hoofdhuid niet te irriteren zijn de stukken waar het hoofd het kussen raakt vrij van naden. De naden die er wel zijn, zijn met een zeer dun garen op een andere manier gestikt waardoor deze plat zijn.

Vrienden van Noordwest

Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Iedereen kan dit goede doel (en Keppie) steunen en iedere bijdrage is welkom via www.vriendenvannoordwest.nl of mail naar vrienden@nwz.nl