Nieuw boek van Rob Zewald uit Den Helder is verschenen

Algemeen
De auteur met het boek.
De auteur met het boek. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het nieuwe boek van Rob Zewald uit Den Helder is op 3 deceber j.l. verschenen. Het is een jeugdboek dat luistert naar de titel: ‘Harrie de hond - en het Genootschap van Klavertje Vier’. 

Harrie de hond is een verhaal over een viertal dieren: twee honden, een kat en een vlo. Ze noemen zich het Genootschap van Klavertje Vier. Door omstandigheden zijn ze hun thuis kwijtgeraakt en zijn op zoek naar een nieuw thuis. Het verhaal gaat over de gebeurtenissen onderweg. Zo wonen ze een korte tijd in het bos, in een verlaten boerderij en bij een oud vrouwtje. Op hun zwerftocht sluiten ze vriendschap met andere dieren. De verschillende karakters van de dieren zorgen voor de nodige spanning en humor onderweg. Uiteindelijk heeft het verhaal een happy end.

Voldoening

Rob Zewald is gepensioneerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij werkte onder andere in het Gemini-ziekenhuis in Den Helder en de Opvoedpoli in dezelfde plaats. Lang geleden schreef hij mee aan een aantal studieboeken voor diverse opleidingen en merkte dat schrijven hem veel voldoening gaf. Hij is getrouwd en heeft twee zonen. Vroeger las hij zijn kinderen vaak voor of verzon verhaaltjes voor het slapen gaan. Net als zijn vader dat bij hem deed. Nu vertelt hij verhalen aan zijn kleinkinderen. Het plan om zelf een van die verhalen op papier te zetten bestond al veel langer. De pensionering en de beperkingen door het corona-virus gaven tijd in overvloed om het uiteindelijk ook te doen.

Het jeugdboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. ISBN-nummer: 9789464501001. 

De cover van het boek Harrie de hond.