Kirsty uit Den Helder fietst van watertoren naar watertoren

Algemeen
Kirsty traint voor de Tour of Life.
Kirsty traint voor de Tour of Life. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Kirsty Veenstra uit Den Helder fietst in augustus - samen met ruim 200 andere deelnemers – Tour for Life: een fietstocht van 1.300 kilometer en 19.000 pijnlijke hoogtemeters van Italië naar Nederland om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Fietstocht in aanloop naar Tour for Life

In aanloop naar het evenement in augustus fietst ze zondag 30 januari met een hele club van de watertoren in Den Haag naar de watertoren in Den Helder. Evenals Kirsty Visser-Veenstra fietst ook Leidenaar en initiatiefneemster Femke Vonk eind augustus in acht dagen van Italië naar Nederland. Terwijl Kirsty dit individueel doet gaat Femke met haar team van vijf familieleden. Iedereen fietst acht etappes van in totaal 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters. Het doel? Geld inzamelen voor innovatief wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Omdat er nog veel meer geld nodig is, fietsen Femke en Kirsty dit weekend van de Scheveningse watertoren naar de watertoren in Den Helder.

Verdriet

Kirsty doet dit jaar voor de eerste keer mee aan Tour for Life: “Kanker is niet alleen een ziekte die oudere mensen treft maar ook jonge mensen in de bloei van een leven wegrukt uit opgroeiende gezinnen en ouders in verdriet achterlaat. Ik ben ontzettend blij dat ik gezond 50 jaar mag worden en geld kan ophalen om nog meer onderzoek te doen naar deze slopende ziekte. En, hoe mooi is het om dat te doen met iets wat je leuk vindt, namelijk fietsen!”

Flamencojurk

Om wat meer aandacht – en hopelijk sponsorgeld natuurlijk – te genereren fietst Femke zondag 30 januari in flamenco jurk van de watertoren in Scheveningen naar de watertoren in Den Helder, een ‘trainingsritje’ van 125 kilometer langs de Noordzeekust.

Meer weten? https://www.tourforlife.nl/kirsty-veenstra-tour-for-life-2022. https://vonktekstendesign.nl/tfl/