Napoleontocht

Nieuws

DEN HELDER - Dok Toer houdt zondag 23 december de Napoleontocht. De MTB/veldtoertocht van 30 of 50 kilometer wordt gehouden in samenwerking met MTB-Noord Holland. Deze tocht wordt individueel gereden langs een met pijlen uitgezette route.
De route leidt deelnemers langs allerlei bezienswaardige en historische plekken in Den Helder. De route gaat langs plekken waar je normaal niet met je fiets zal en mag komen. Vele van de plaatsen waar je langs komt, hebben een relatie met de napoleontische tijd. Dit zijn bijvoorbeeld de verschillende forten van de stelling Den Helder. Een deel van de route gaat over het strand. De tocht start tussen 9.00 en 9.30 uur in de kantine van HRTC DOK op het wielerterrein aan de Guldemondweg in Den Helder. Er is geen voorinschrijving. De fietshelm is verplicht. Iedereen welkom, Dok-lid of niet.
De route mag alleen op zondag 23 december gereden worden. Op andere dagen is hier geen toestemming voor. Deelname kost 6,- euro, met KNWU of NFTU lidmaatschap 5,- euro en jeugd tussen 8 en 12 betaalt 2,- euro mits begeleid door een volwassene. Neem voor meer informatie contact op met Wim Erkelens Cooke, tel. 06-34377209. Zie ook: www.mtbnoordholland.nl