Groene Stek is Stagebedrijf van het jaar

Nieuws
De Groene Stek is uitgeroepen tot het Stagebedrijf van het jaar. (Foto: aangeleverd)
De Groene Stek is uitgeroepen tot het Stagebedrijf van het jaar. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

DEN HELDER - De Groene Stek is donderdag 13 december uitgeroepen tot Stagebedrijf van het schooljaar door Praktijkschool De Pijler.
De Groene Stek is een zorgbedrijf en biedt mensen met een hulp- of zorgvraag en in het bezit van een indicatie/beschikking een zinvolle dagbesteding. Zij zijn te vinden bij Fort West Oever in Den Helder. De Groene Stek heeft zowel binnen- als buitenactiviteiten. Deze bestaan uit het kweken en verzorgen van verschillende soorten keukenkruiden en theesoorten. Er is een winkel waarin de diverse producten worden verkocht. Daarnaast levert De Groene Stek kruiden aan de lokale horeca van Den Helder en omstreken.
Praktijkschool De Pijler is een school voor leerlingen met intelligente handen en die daarom praktisch onderwijs krijgen. Een onderdeel van het onderwijs is het volgen van diverse stages bij bedrijven in Den Helder en daarbuiten. Bedrijven zijn voor hen dus erg belangrijk als aanvulling op de ontwikkeling van de leerlingen.
De Groene Stek is een bedrijf die met regelmaat leerlingen met geduld, respect, begrip en warmte begeleid in het aanleren van vaardigheden die zij nodig hebben om een mooie plek in de arbeidsmarkt te verwerven. Sinds de start van haar bedrijf aan de Rijksweg in Julianadorp is Judith Roelofs aan De Pijler verbonden en ook daar heeft zij meerdere leerlingen geholpen naar zichzelf te kijken waardoor ontwikkeling met sprongen vooruit gingen.