Lichtkunstroute brengt binnenstad in sprookjesachtige sfeer - Projecties op Willemsoord, Beatrixstraat en Julianap

Nieuws
De lichtkunstroute levert elk jaar weer tot sprookjesachtige taferelen in de Helderse binnenstad. (Foto: Fred van Eck)
De lichtkunstroute levert elk jaar weer tot sprookjesachtige taferelen in de Helderse binnenstad. (Foto: Fred van Eck) rodi.nl

DEN HELDER - De lichtkunstroute is nog tot en met vrijdag 11 januari te bewonderen in de binnenstad van Den Helder. De route is dit jaar uitgebreid met lichtobjecten en lichtprojecties op Willemsoord, in de Beatrixstraat en het Julianaplein. De vele bezoekers zullen zich gaan verwonderen over deze kunstwerken, waarbij zij zelf kunnen kiezen waar ze van start gaan: Willemsoord of het Julianaplein.
Behalve dat deze route erg leuk, gezellig en mooi is om te zien, is het ook zeker de moeite waard om het met de camera vast te leggen. Even wat handige tips voor het maken van mooie foto's: zet de ISO-waarde van de camera hoog (bijvoorbeeld 1200 of hoger) om geen gebruik te hoeven maken van een flitser. Die heeft in deze situatie niet veel effect. Neem een statief mee als er een tijdopname gemaakt gaat worden. Door de langere sluitertijd bestaat anders de kans op een bewogen foto en dat is zonde. En aan het begin van de avond met nog een heel klein beetje daglicht blijft de lucht ook nog een beetje zichtbaar. Veel plezier met de lichtkunstroute!

Lichtkunstwerken

Nieuwsgierig naar het verhaal achter alle lichtkunstwerken? Loop dan donderdag 3 januari mee tijdens een rondleiding die om 19.30 uur van start gaat bij de dubbele bolder op de Beatrixstraat. Kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes hebben zich intens verdiept in Den Helder en grote liefde voor de stad ontwikkeld. Zij delen hun kennis graag en doen dit vrijdag 28 december om 17.00 uur en vrijdag 4 januari (na het optreden van het Nieuwedieper Visserskoor) om 20.15 uur. Deelnemers kunnen verzamelen bij Theater de Kampanje onder de lichtprojectie.
De lichtkunstroute is dagelijks te lopen van 17.00 tot 22.00 uur tot en met vrijdag 11 januari. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Helder Vastgoed, Gemeente Den Helder, Stichting Ondernemen aan Zee, Stichting Top van Holland, Zeestad BV, Willemsoord BV, Rabobank Kop van Noord-Holland, Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad, VCOB en Theater de Kampanje.