Waardepuntenactie voor voedselbank

Nieuws

DEN HELDER - December is dankzij de feestdagen de maand van de gezelligheid, het samen zijn, maar vooral ook van het denken aan anderen. Gedurende deze maand wordt voor de zevende keer de landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land Waardepunten inzamelen die zullen worden ingewisseld voor pakken koffie voor de Voedselbanken. De Lionsclub in Den Helder zamelt de punten in voor de lokale voedselbank. De koffiefabrikant voor alle ingeleverde waardepunten koffie beschikbaar aan de voedselbank.
Koffie is een zeer welkome aanvulling op de voedselpakketten die de Stichting Voedselbank wekelijks samenstelt. Koffie is goed verpakt en lang houdbaar en wordt daarom niet of nauwelijks aangeboden. In Den Helder zijn ruim honderd gezinnen aangewezen op steun van de voedselbank. Voor hen is koffie vaak een onbetaalbare luxe. Vorig jaar verleende de Helderse bevolking royaal steun en zamelden 320.000 waardepunten in, goed voor ruim 700 pakken à 500 gram koffie.
Met de kerstgedachte in het achterhoofd roepen de Lions opnieuw alle inwoners op mee te helpen aan dit project. De waardepunten kunnen worden ingeleverd op volgende adressen: Bruna in de Keizerstraat, Dunselman in de Marsdiepstraat, Slagerij Wit & Wit in winkelcentrum De Schooten, Primera in De Riepel en Dunselman in de Dorperweerth.
Zaterdag 6 januari wordt de kerstactie afgesloten en gaan de Lions aan de slag om alle punten te tellen. De opbrengst wordt in februari bekend gemaakt. Inleveren kan tot en met de eerste week van januari.