Dorper Nieuwjaarsduik vol glitter en glamour - Frisse start van nieuwe jaar in Julianadorp

Nieuws
Wie is er klaar voor de 44e Dorper Nieuwjaarduik? (Foto: Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit)
Wie is er klaar voor de 44e Dorper Nieuwjaarduik? (Foto: Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit) rodi.nl

JULIANADORP - Talloze deelnemers rennen dinsdag 1 januari om 13.00 uur de koude Noordzee in tijdens de 44e Dorper Nieuwjaarsduik. Gezamenlijk beginnen zij 2019 met een frisse start, waarbij sommigen dat voor het eerst doen terwijl het voor anderen een traditie op zich begint te worden.
Deze keer is het thema ‘Glittter & Glamour’, waardoor de duikers zich van hun mooiste kant laten zien. Wees stralend en sprankelend, waarbij je dan bijvoorbeeld kan denken aan een glitterpak, hoed of kerstslinger. Uiteraard is dit niet verplicht, maar het mag wel. De mensen zijn vrij om te duiken in de kledij waarin zij zich prettig voelen.

Opwarmen

Firma Beers is verantwoordelijk voor de omkleedwagens die vanaf 12.30 uur open gaan op het strand van Juianadorp aan Zee, daar kunnen de duikers gebruik van maken om zich om te kleden. Na de duik is er warme chocolademelk voor alle deelnemers om weer op te warmen.
Warm-up

Deelname kan vanaf iedere leeftijd, maar kinderen onder de 12 zijn te verplicht om te duiken met een begeleider. Er wordt gedoken in de zee bij strandopgang Paal 6 in Julianadorp (opgang Noordzee Bowling). Inschrijven kost € 2,- (graag gepast betalen) en kan tussen 11.30 en 12.30 uur bij Noordzee Bowling Julianadorp. Vervolgens geeft Classic Gym een Pre-duik Warm-up om 12.50 uur, waarna de Dorper Nieuwjaarsduik om 13.00 uur van start gaat.
Vaantje

Elke deelnemer krijgt een vaantje die om 13.30 uur afgehaald kan worden bij Noordzee Bowling Julianadorp. Daar is ook snert en koffie of chocomelk te koop. Elke duik wordt geregistreerd, alleen de duiken in Julianadorp tellen mee. Benieuwd voor de hoeveelste keer er gedoken wordt? Dit is op te vragen door een e-mail te sturen naar: j.vlaming@deculturele.nl
De Culturele Vereniging Julianadorp organiseert de Dorper Nieuwjaarsduik in samenwerking met Dikla Vrolijk (DellyZoo) en Bowling Noordzee. Naast de genoemde organisaties wordt de duik medemogelijk gemaakt door: Van Lierop Adviesgroep, IJsclub Julianadorp, EHBO Koegras, Vermeulen Sportprijzen. Kijk voor meer informatie op: deculturele.nl of zoek op Facebook naar Dorper Nieuwjaarsduik.