Assertiviteitstraining voor volwassenen

Nieuws

DEN HELDER - MEE & de Wering start maandag 28 januari met de Assertiviteitstraining voor volwassenen . De cursus wordt gegeven op de maandagavond aan Bernhardplein 76E van 18.30 tot 20.30 uur in Den Helder.
Assertiviteit, niet iedereen is hier even bedreven in. Gelukkig is het aan te leren. Tijdens de cursus leert men op te komen voor de wensen en behoeften van zichzelf, waarbij men ook rekening houdt met de ander.
Deelnemers leren inzicht te krijgen in de eigen gedachten en gevoelens. Hoe men deze kan uiten en wat de invloed hiervan is op henzelf en anderen. Men leert hoe aandacht te vragen voor zichzelf, en hoe je complimenten mag ontvangen. Maar ook om te luisteren, eigen grenzen te herkennen en leren ‘nee’ te zeggen. Om te gaan met conflicten, boosheid en kritiek. Hoe geef je aandacht aan de ander en uit je waardering? Leer de persoonlijke goede eigenschappen te herkennen en te waarderen onder ander door het omzetten van niet-helpende gedachten. Er wordt gewerkt met oefeningen en thuisopdrachten.
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. De eigen bijdrage, contant te voldoen in de eerste bijeenkomst, is € 15,00. Aanmelden kan tussen 9.00 en 12.00 uur bij MEE & de Wering via tel. 088-0075200. Of via www.meewering.nl, waar een uitgebreide cursusfolder met daarbij een inschrijfformulier te vinden. Aanmelding en een voorafgaand gesprek is een voorwaarde voor deelname.