Noord-Holland Langste

Nieuws

DEN HELDER - Dok Toer houdt zondag 6 januari de MTB/veldtoertocht Noord-Hollands Langste in samenwerking met MTB-Noord Holland. Het gaat om een veldtoertocht van 65 kilometer. Deze tocht wordt individueel gereden langs een met pijlen uitgezette route. De route leidt deelnemers langs allerlei bezienswaardige en tussen Alkmaar en Den Helder.
De route gaat langs plekken waar je normaal niet met je fiets zal en mag komen. Een deel van de route gaat over het strand. De tocht start tussen 9.00 en 9.30 uur in de kantine van Sportcomplex de Meent aan Terborchlaan 301 in Alkmaar en eindigt in de kantine van HRTC DOK op het wielerterrein aan de Guldemondweg in Den Helder. In de duinen die op de oude zeedijk zijn gemaakt moet je kiezen tussen het strand of over de weg naar de strandopgang van St.Maartenszee.
Er is geen voorinschrijving. De fietshelm is verplicht. Een veldtoertocht of mountainbiketocht is een fietstocht zonder wedstrijdelement over een traject dat voor het grootste deel onverhard is. Routes voeren door bos en duin, over het strand, door parken en weilanden.
De opbrengst van de rit gaat naar het goede doel Stichting Jeugd Tuijtehorn & Oranjevereniging Tuitjehorn. Deelname kost € 6,-, met KNWU of NFTU lidmaatschap € 5,- en jeugd tussen 8 en 12 betalen € 2,- mits begeleid door een volwassene. Neem voor meer informatie contact op met Robert Makkus, tel. 06-30372945 of Wim Erkelens Cooke, tel. 06-34377209. Zie ook: www.mtbnoordholland.nl