(Foto: aangeleverd)

Bezwaarschrift tegen gemeentehuis op Willemsoord

DEN HELDER - Een bezwaarschrift tegen de vestiging van het gemeentehuis van Den Helder in het hart van het nautisch kwartier op het Willemsoordcomplex is maandag 18 februari aangeboden aan de gemeenteraad. Het bezwaarschrift is ondertekend door stichtingen, organisaties en scheepseigenaren die zo'n 200 in Museumhaven Willemsoord actieve vrijwilligers vertegenwoordigen.

Initiatiefnemer van het bezwaarschrift is de vorige week opgerichte Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder. Tijdens een korte bijeenkomst op Museumhaven Willemsoord hebben vertegenwoordigers van maar liefst dertien stichtingen en vier organisaties, alsmede zes scheepseigenaren en diverse andere personen die direct zijn betrokken bij het reilen en zeilen van de Helderse museumhaven het bezwaarschrift ondertekend.

Voorzitter Paul Schaap van de nieuwe behoudstichting: "De ondertekening vertegenwoordigt ruim 200 vrijwilligers die hun ziel en zaligheid steken in het restaureren en exploiteren van nautische monumenten. Ook zij zien dat de verdere ontwikkeling van onze unieke museumhaven in gevaar komt als daar honderden ambtenaren worden gehuisvest en dat hierdoor leegloop van de museumhaven dreigt. Verder staat het voortbestaan van de Traditionele Schepen Beurs en andere nautische evenementen op de tocht, evenals het plegen van onderhoud en het tuigen van tallships in dok 2."

De Helderse museumhaven staat zowel nationaal als internationaal in hoog aanzien. Recentelijk heeft nog een grote Noorse delegatie Willemsoord bezocht om kennis te maken met de ontwikkelingen in het nautisch kwartier en wat hier allemaal tot stand is gebracht. Binnenkort besluit de gemeenteraad over de definitieve vestiging van het gemeentehuis op het historische complex. Het bestuur van de Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder bestaat uit Paul Schaap (voorzitter), Dirk Reitsma en Henri Ottervanger.

Meer berichten