Nationale Boomfeestdag in Den Helder

DEN HELDER - Nationale Boomfeestdag vindt woensdag 13 maart plaats. Op deze dag worden overal in Nederland bomen en struiken geplant. Daarom zetten ze ook bij De Helderse Vallei de bomen op deze dag in het zonnetje.

Want bomen zijn natuurlijk heel belangrijk: ze zorgen ervoor dat mensen adem kunnen halen en ze vormen een rust- en broedplaats voor veel dieren. Woensdag 13 maart kun je tussen 14.00 en 16.00 uur 'bosjutten' in de Donkere Duinen. Onderweg ontdek je meer over bomen en planten. Leen de benodigde spulletjes en opdrachten bij de balie in het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei en ga lekker zelf op pad! Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en de kosten zijn € 1 per kind. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Natuurlijk worden er ook dit jaar weer bomen geplant in gemeente Den Helder in het kader van de Boomfeestdag. Voor gemeenten speelt momenteel de vraag: 'worden de klimaatdoelen 2020 gehaald'? Het planten van bomen en bossen helpt bij het halen van deze doelen. Daarom worden er tijdens de Boomfeestdag op de hoek Folkert Lambertstraat - Gerbrands Scheltestraat bomen geplant. De locatie is gekozen naar aanleiding van een buurtinitiatief in samenwerking met Vogelwerkgroep Den Helder en omstreken en heeft tot doel om het plaatselijke grasveld aantrekkelijker te maken voor mens en dier.

Dit jaar steken leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen De Dijk, Schoterduijn en De Vlieberg hun handen uit de mouwen om bomen te planten. Zo helpen kinderen de gemeente bij het halen van haar Klimaatdoelen. De leerlingen krijgen op school een gastles over de Boomfeestdag en het belang van bomen van De Helderse Vallei. De Boomfeestdag wordt woensdag 13 maart om 11.30 uur geopend door wethouder Peter de Vrij op de plantlocatie. Samen met de aanwezige kinderen worden er vogelvriendelijke struiken geplant, zoals de meidoorn, liguster en diverse bessenstruiken. Tijdens het planten wordt ondersteuning verleend door medewerkers van Stadsbeheer, team Den Helder van de gemeente. Na afloop ontvangen de kinderen een certificaat van deelname ter herinnering aan deze unieke boomfeestdag van De Helderse Vallei.

Meer berichten