Vogelexcursie Balgzand

DEN HELDER - Natuurliefhebbers kunnen zondag 17 maart mee met een bijzondere vogelexcursie. Het Balgzand bij Den Helder is een vogelparadijs. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van Nederland, dat helemaal doorloopt tot Denemarken. Balgzand is een rustgebied en afgesloten voor publiek.

Eén keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland een vogelexcursie en kan een groep van 25 personen een kijkje nemen in dit prachtige gebied. Een unieke kans. Voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk. Is de vogeltrek al begonnen?

Vanaf het vertrekpunt wandel of fiets je samen met de gids richting het uitkijkpunt Kooijhoekschor. Er zijn fietsen aanwezig bij t Kuitje, en de koffie staat klaar!
Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.

De vogelexcursie vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur en gaat van start bij Natuurinformatiepunt t Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Reserveren via: www.gaatumee.nl.

Meer berichten