Eerste Helders Kort

DEN HELDER - Het eerste Helders Kort Filmfestival vindt vrijdag 29 maart plaats in Cinema Zevenskoop aan Julianaplein 43 in Den Helder. Met het evenement zet Zevenskoop haar veertigjarig bestaan extra in de schijnwerpers. Voor de eerste editie van het festival is een tiental hoogwaardige korte films uit Nederland en Spanje geprogrammeerd. Aanvang 19.30 uur.

Het filmprogramma van Helders Kort is samengesteld door de western-regisseur Wouter Jansen. De tante van Wouter, Jos Jansen, is vrijwilliger bij Zevenskoop en polste na het zien van de korte western Draw your gun (van de hand van neef Wouter) de voorzitter van de Zevenskoop, of het filmhuis niet iets met de film kon. Daarmee was het eerste contact gelegd. In deze periode was Wouter met zijn film op een filmfestival in Noord-Spanje (Mostra de Curtas Vila de Noia) en kwam hij op het idee, de programmering van dat festival gedeeltelijk te importeren naar Den Helder. Aangevuld met korte films uit Nederland is dit de eerste programmering van het festival geworden.

Als openingsfilm van het festival wordt Jansens internationaal bekroonde korte western Draw your gun vertoond. De korte western over een tekenaar die de waarde van mensen manipuleert middels tekeningen op zogenaamde "wanted posters" is een korte western die in Nederland en met een Nederlandse crew en cast gefilmd is. Daarna zullen er afwisselend Spaanse en Nederlandse films vertoond worden. Van subtiele, zweverige films zoals Woman (Adri Sola) tot keiharde Zombiehumor van Gonzalo Fernando en Jasper Masthoff. Het geheel zal gepresenteerd worden door Wouter Jansen en Raoul Copier, de hoofdrolspeler uit Draw your gun.

Meer berichten