Dubbelexpositie Krin Rinsema en Daniek Dijkstra

DEN HELDER - De Kunstuitleen en Windkracht13 houden gezamenlijk een expositie waarin een overzicht wordt getoond van werken van Krin Rinsema en Daniek Dijkstra. De opening vindt zondag 24 maart plaats met eerst een preview om 14.30 uur in de Kunstuitleen, waarna de opening om 15.00 uur gehouden wordt in Windkracht 13. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 19 mei.

Daniek Dijkstra creëert een eigen wereld met haar illusoire en fantasierijke beelden, gebaseerd op volksverhalen en barok- en renaissanceportretten. In de serie Midland tales plaatst ze zichzelf in haar eigen fantasiewereld, iedere keer neemt zij een andere gedaante aan.

Krin Rinsema woont en werkt op het voormalige eiland Wieringen. Haar etsen, tekeningen en schilderijen tonen voorstellingen waarin de hoofdrol is weggelegd voor de menselijke gestalte. Ze weet in elk werk de kwetsbaarheid te vangen.De grafische en schilderkunstige uitdrukkingsvormen in haar werk benut zij om eigen ervaringen en gevoelens te spiegelen. In het werk van Rinsema zie je de waarneming van gelaatsuitdrukking en lijfelijke expressie van anderen. Extremen gaat zij niet uit de weg. Zij zet krachtige middelen in om de beoogde uitdrukking te bereiken en experimenteert met grafische technieken, wijkt bewust af van de voorgeschreven werkwijzen, mengt diep- en hoogdruk proceds en laat splinterend hout en gekraste platen effectief hun werk doen. Kijk voor meer informatie op www.kunstuitleen-denhelder.nl

Meer berichten