Van speen tot game

DEN HELDER - De Media Ukkie Dagen vinden begin april plaats. KopGroep Bibliotheken haakt hierop in en organiseert woensdagmorgen 3 april een informatieve bijeenkomst in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Ouders met hun peuters vanaf 2 jaar zijn welkom om spelenderwijs te ontdekken hoe je digitale media kunt combineren met een prentenboek. De bijeenkomst duurt van 9.00 tot 10.00 uur en is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? Wat zijn leerzame apps voor je kind? Ook deze vragen komen aan bod.

's Middags wordt in de bibliotheken van Julianadorp en in School 7 een digitaal prentenboek voorgelezen. Kinderen en hun ouders zijn daar om 15.00 uur welkom. Na het voorlezen gaan de kinderen knutselen. Toegang is gratis.

Meer berichten