Jongerenwerkers Nikkie Siersma en Bas Ouwens van MEE & de Wering in de vernieuwde Hang out van Vliet 60.
Jongerenwerkers Nikkie Siersma en Bas Ouwens van MEE & de Wering in de vernieuwde Hang out van Vliet 60. ((Foto: Tijs Hooiveld))

'Vliet 60 naar de moderne tijd gebracht'

JULIANADORP - Het vernieuwde jongerencentrum Vliet 60 gooit zaterdag 6 april de deuren open van 14.00 tot 17.00 uur aan Langevliet 60 in Julianadorp. Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen dan met eigen ogen zien hoe mooi de Hang out is geworden. Jongerenwerkers Bas Ouwens en Nikkie Siersma van MEE & de Wering zijn dan ook terecht trots op het werk wat er sinds de kerstvakantie is verricht in het jongerencentrum. "We zijn flink aan de slag gegaan met jongeren, vrijwilligers, stagiairs en de jongerenwerkers van MEE & de Wering. Zo hebben we gezamenlijk Vliet 60 naar de moderne tijd gebracht", vertelt Ouwens in de huiskamer van het jongerencentrum waar de groene en paarse kleuren zijn vervangen door grijs en het geheel een frisser en strakker uiterlijk heeft gekregen.

Wat er vooral uitspringt is de vernieuwde Hang out (huiskamer) waar jongeren na schooltijd kunnen chillen, gamen en meedoen aan allerlei (culturele) activiteiten. Er is ruime mogelijkheid om workshops te volgen op het gebied van bijvoorbeeld muziek (dj), toneel, crea, dans en zang. Ook is er ruimte en begeleiding voor jongeren die hun huiswerk willen maken. De ruimte is voorzien van een gamehoek met computers en van grote schermen waarop tv/Netflix gekeken kan worden, en waar verschillende gameconsoles op zijn aangesloten. Vliet 60 heeft ook een grote keuken tot beschikking. Om de week is er een kookcafé. Zelf een recept bedenken, koken, maar vooral samen opeten. Een ontmoetingsplek voor iedereen van 12 tot en met 23 jaar oud.

De kracht van het Jongerenwerk zit voornamelijk op het muzikale vlak. Minimaal één keer per maand wordt er een feest gehouden in de grote zaal. Feestjes voor diverse doelgroepen worden afwisselend aangeboden en georganiseerd door de jongeren zelf. Dit is waar iedereen Vliet 60 van kent. Groep 7/8 feestjes met verschillende thema's en frisfeesten zoals Nablijven 2.0 vullen de dansvloer keer op keer.

Daarnaast is de oefenruimte vernieuwd. Deze ruimte is voorzien van allerlei apparatuur die de jongeren kunnen gebruiken voor geluidsopnames. Oefenen met je band? Dat kan bij Vliet 60! Ze bieden workshops aan om talentontwikkeling te stimuleren en bieden de jongeren een podium in de buurt/wijk/stad om hun talenten te laten zien.

Jongerenwerk Den Helder organiseert ieder jaar een aantal grote stedelijke activiteiten zoals; Halloween in Fort Kijkduin, Bunkerfestival en de Mega Modder Monster Challenge. Hierbij bieden zij de jongeren de gelegenheid om zich in te zetten tijdens deze grote activiteiten waar ze zich kunnen ontwikkelen tot goede en betrouwbare vrijwilligers.

Het jongerencentrum Vliet 60 is vijf dagen per week open aan Langevliet 60 in Julianadorp. Van maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur. Woensdagmiddag is Vliet 60 open van 15.00 tot 18.00 uur, de hang out is dan een tienerhuiskamer (10 tot en met 14 jaar) Entree is gratis evenals WIFI en de professionals Ramona de Jong en Ellen Kers zijn altijd aanwezig.

Jongerenwerk Den Helder is een onderdeel van Stichting Mee en de Wering. Jongeren kunnen daardoor ook geholpen en ondersteund worden wanneer het even niet lekker loopt. Meer informatie kun je vinden op Facebook Vliet Julianadorp, Instagram en op de website JWDH.NL.


Meer berichten