Hondenwandeling met 't Schuthok

Algemeen

DEN HELDER - Wandelen is gezond en als je het samen met je hond doet, bouw je aan een goede band met je huisdier. Met een groep wandelen is nog gezelliger en de hond kan meteen lekker spelen met andere honden. Zondag 14 april kunnen hondenbezitters tussen 14.00 en 16.00 uur weer meelopen met de jaarlijkse hondenwandeling in samenwerking met dierenasiel 't Schuthok. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

De wandeling start bij De Helderse Vallei en er wordt ongeveer drie kilometer gewandeld door Mariëndal. Vrijwilligers van 't Schuthok begeleiden de wandeling. Voor en na de wandeling zijn de wandelaars welkom op het plein voor De Helderse Vallei waar informatie te krijgen is over het asiel en de aanwezige dieren. Ook kunnen deelnemers een oefening met de eigen hond doen, door deel te nemen aan de 'hindernis' die uitgezet is.

Dit jaar lopen er bijzondere gasten mee tijdens de hondenwandeling: Alex van Eck met zijn hond Joy. Alex trainde zijn hond Joy om tijdens het wandelen te zoeken naar plastic flesjes, om zo zwerfafval op te ruimen tijdens de dagelijkse wandelingen. Dat ging zo goed dat Joy inmiddels ook blikjes en pakjes kan opruimen. Tijdens het uitlaten zijn Alex en Joy geobsedeerd door zwerfafval en nemen ze alles mee wat ze vinden. In de rugtas van de hond bewaren ze het afval dat ze tegenkomen en zo lopen ze van prullenbak naar prullenbak. Alex vertelt graag hun inspirerende verhaal. Ook verzorgt hij een kleine demonstratie en een oefensessie voor bezoekers met hun eigen hond.

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of tel. 0223 612 555. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder.