Er is in de loop der jaren veel veranderd in Den Helder.
Er is in de loop der jaren veel veranderd in Den Helder. ((Foto: Historische Vereniging Den Helder))

Vogelvlucht over Den Helder

DEN HELDER - Luchtfoto's geven een andere kijk op een stad. Daarom vertoont de Historische Vereniging woensdagavond 10 april en dinsdagmiddag 23 april een serie oude luchtfoto's van Den Helder in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Daarop is goed te zien wat er veranderd is in de loop der jaren.

Ab van de Walle van de Historische Vereniging licht de foto's toe: "In Den Helder hoor je vaak de herrie van meeuwen boven je hoofd. Zij beheersen de lucht boven de stad en het Marsdiep. Zij weten al snel waar wat eten te halen valt op de grond. Als wij willen zien wat de meeuwen zien moeten we met een ballon of vliegtuig omhoog of vanaf een toren de stad bezien. Dat doen we dus. Niet alleen de stad maar ook het buitengebied, de polder Koegras, waar we deel van uitmaken."

De luchtfoto's van Den Helder zijn woensdag 10 april te zien vanaf 19.30 uur en dinsdag 23 april om 14.00 uur in School 7. Toegang € 4,50 inclusief koffie of thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Meer berichten