Dauwtraptocht op Hemelvaartsdag

DEN HELDER - Wandel mee met de zesde editie van de dauwtraptocht van Team Sportservice Den Helder. De dauwtraptocht start donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, om 6.00 uur. Dit betekent dat deelnemers vroeg uit de veren moeten, maar hier krijgen zij geen spijt van.

's Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist. Het prille groen kleurt de bomen en de geur van de bodem prikkelt in de neusgaten. Geniet van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden. Het dauwtrappen werd vroeger zingend en blootsvoets gedaan. Het ritueel zou een zuiverende en genezende werking hebben waarbij tegelijkertijd de wederopbloei van de natuur werd gevierd.

De route is afwisselend over het strand, duinen en bos in de omgeving van Den Helder en Julianadorp. Men kan meedoen met de 15 of 22 kilometer. De kosten bedragen 9,- euro per persoon inclusief een herinnering en onderweg een kop koffie of thee met wat lekkers. Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen met deze tocht. Vooraf inschrijven is verplicht. Na-inschrijven of op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk.

Het Jeugdsportfonds is wederom als goed doel gekoppeld aan de dauwtraptocht. Van elke deelnemer wordt 1,50 euro gedondeerd, waardoor een kind een jaar lang kan sporten. Schrijf je in via www.teamsportservice.nl/denhelder. Neem voor meer informatie contact op met Lydia van Team sportservice Den Helder, tel. 0223-684726.

Meer berichten