Schelpen op het Balgzanderwad.
Schelpen op het Balgzanderwad. ((Foto: aangeleverd))

Wondere wereld van het Balgzand

DEN HELDER - Langzamerhand begint op het Balgzanderwad weer van alles zichtbaar te worden. Het water heeft zich teruggetrokken, de strekdammen en stenen steken uit het water. Tussen en op die stenen leven allerlei kleine dieren. Zeepokken, zeeanemoontjes, alikruiken, mosselen. Neem zondag 5 mei deel aan een wadexcursie en ontdek meer over het wad.

Wadgidsen nemen deelnemers mee naar die wondere wereld van het wad. Niet alleen op het wad is van alles te beleven en te zien, ook in het infocentrum kan men terecht om onder de microscoop te zien hoe een zeepok open gaat of hoe een zager of wadpier er vergroot uitziet. In de aquaria zwemmen allerlei vissoorten en in de voelbak mag men een vis aanraken. Na een korte inleiding gaat de groep het wad op.

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. De wadexcursie gaat zondag 5 mei om 13.30 uur van start bij natuurinfocentrum Balgzand 't Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Deelname kost voor een volwassenen € 5,-. Kinderen tot en met 12 jaar € 3,50. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. Neem voor meer informatie contact op met tel. 0223-635340 of 0223-633210. Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl

Meer berichten