The Royal Hillbilly Club.
The Royal Hillbilly Club. ((Foto: Jim))

Parade op de Kade

DEN HELDER - De Vrienden van Den Helder presenteren zaterdag 9 juni, eerste PInksterdag, Parade op de Kade. Dit festival vindt vanaf 13.00 uur plaats op het terrein van Fort Westoever en de entree is gratis.

Het terrein bij Fort Westoever is omgetoverd tot festivalterrein waar in Americana stijl diverse acts te zien zullen zijn. Een kleine impressie van wat er in de theatertjes te zien gaat zijn: De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is. Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages en de relatie tussen mens & vogel. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol. Nieuw Lef brengt Jesus' Miracle Lab en The Funny Freak show. Respectievelijk een zogeheten 'godswonder op wielen' en een hilarische familievoorstelling met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Straattheater vindt men in de vorm van Goochelaar Henry van Circusschool 'De Hoogte, een straatgoochelaar met veel humor. Maar ook Americana band Granddad Daniel, die door het publiek loopt met hun vrolijke muziek.

Qua muziek zijn diverse Americana acts die een mix zijn van rock en folkmuziek. In duo's zoals de Two Alley Rats, maar ook grotere bands zoals Jeffrey Halford & The Healers, Flatland Folks, Yorick van Norden en als uitsmijter The Royal Hillbilly Club. Deze Club overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly blue Grass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen.

De parkeergelegenheid bij Fort Westoever is beperkt, dus kom vooral te voet of lekker met de fiets. Zie www.vriendenvandenhelder.nl voor meer informatie.

Meer berichten