Dag van de Jonge mantelzorger

DEN HELDER – Het Mantelzorgcentrum houdt zaterdag 22 juni de Dag van de Jonge Mantelzorger van 14.15 tot 17.00 uur in De Helderse Vallei. Deelname is gratis voor jonge mantelzorgers uit gemeente Den Helder.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers? Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen doordat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt. Kenmerkend voor een grote groep jonge mantelzorgers is dat de taken en verantwoordelijkheden die zij hebben eigenlijk niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Tijdens de Dag van de Jonge Mantelzorger zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden. Kinderen tot 12 jaar mogen paardrijden en Den Helder in het klein ontdekken op het blote voetenpad. Jongeren vanaf 12 jaar gaan klimmen in de KlimVallei. Aan het eind van de dag is er een patatje voor iedereen.

De Dag van de Jonge Mantelzorger vindt plaats in de Helderse Vallei 9-11 in Den Helder. Aanmelden is verplicht. Dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Meer berichten