De gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland biedt weer een programma dat bol staat van leuks en lekkers (Foto PR).
De gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland biedt weer een programma dat bol staat van leuks en lekkers (Foto PR). ((Foto: aangeleverd))

Gezellig genieten op de Boerenlandfair Westerland

WESTERLAND – Onder het motto 'Gewoon Gezellig Genieten' vindt zondag 23 juni weer de Boerenlandfair Westerland plaats. Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en gezellige muziek zijn ook verschillende demonstraties te zien. Dit staat zoals altijd garant voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

De gezelligste boerenlandfair van Noord-Holland biedt haar bezoekers ook dit jaar een gevarieerd programma, met onder meer de opening door harmonie-orkest Apollo, demonstraties boogschieten, Simon Ballon die de mooiste ballonfiguren tevoorschijn tovert, cupcakes versieren voor kinderen, een hoefsmid, demonstratie bloembinden, de Dorpsmuzikanten en er komen Vikingen op de fair die middeleeuwse ambachten laten zien en er zal drie of vier keer, voor een groepje van maximaal vier kinderen, ook een workshop basisbeginselen van het zwaardvechten zijn. Alles uiteraard met veilige oefenzwaarden. Gedurende de dag is er in de nabij gelegen Nicolaaskerk tevens een expositie en kunnen bezoekers van de Boerenlandfair genieten van heerlijke zelfgebakken taart met koffie en thee in de traditionele theetent.

Verenigingen

Net als vorig jaar wordt een kleine entree geheven. Bezoekers van 15 jaar en ouder betalen €2,00 per persoon toegang. Het bestuur van de fair probeert op deze manier meer inkomsten te genereren voor de Wieringer verenigingen, waar traditiegetrouw de opbrengsten van de Boerenlandfair en het daaraan verbonden Dorpsfeest naartoe gaan.

Live muziek ter afsluiting

De Boerenlandfair Westerland vindt zondag 23 juni van 11.00 tot 16.30 uur plaats. De entree bedraagt €2,00 p.p., kinderen tot 15 jaar gratis en parkeren is ook gratis. Meer informatie over de Boerenlandfair Westerland en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl. Na afloop van de fair vindt in de grote tent aansluitend (vanaf ongeveer 17.00 uur) een optreden plaats DJ Eric Roosendaal en Robbert van der Steenhoven. De toegang tot dit optreden is gratis en vormt de afsluiting van een gezellig Dorpsfeestweekend. De Boerenlandfair Westerland op zondag 23 juni vindt plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.

Meer berichten