Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen, Sam van der Hilst. Op de grond Isa Droomers (deed mee aan een andere wedstrijd)
Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen, Sam van der Hilst. Op de grond Isa Droomers (deed mee aan een andere wedstrijd) ((Foto: aangeleverd))

TopTurnen met drie startbewijzen naar NK AHOY

JULIANADORP – Afgelopen zondag turnden Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp), Zoë Voorthuijzen (Volendam), Mara Slippens (Spanbroek), Merel Winder (Julianadorp) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) turnden afgelopen zondag hun laatste kwalificatiewedstrijd voor plaatsing NK in de eredivisie. Waar Mara en Merel zich al hadden weten te plaatsen tijdens de eerste kwalificatie in Vianen heeft Sam zich vandaag ook geplaatst voor het aankomende NK.

Helaas miste Zoë met 0,8 pt. en Eva met 0,2 pt. plaatsing voor het nationale toernooi van volgende week. Extra zuur omdat beide dames de beste prestatie van het seizoen hadden neergezet. Eva wist wel op het toestel sprong een 2e plaats te behalen waardoor zij hiermee een toestelfinale heeft binnen gesleept.

Naast de toestelfinale van Eva op sprong, kan Merel zich opmaken voor een balkfinale en Mara voor de toestellen vloer, sprong en brug die een dag na de meerkamp op zondag zullen plaatsvinden. Het NK, georganiseerd door de KNGU, zal aankomend weekend plaatsvinden in AHOY Rotterdam

Meer berichten