Zeilen op het Amstelmeer.
Zeilen op het Amstelmeer. ((Foto: Picasa))

Zeilen op het Amstelmeer

DEN HELDER - Op het Amstelmeer vinden vrijdag 28 en zaterdag 29 juni de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De twintigste jubileumeditie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen.

Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking kan zich aanmelden voor de zeildagen. Er wordt voorrang gegeven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen en er kunnen maximaal veertig deelnemers per dag zeilen. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Voor de zeildag wordt aan iedere deelnemer een bedrag van € 12,50 gevraagd. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven. Begeleiders dienen ook € 12,50 te betalen.

Nasimaaltijd

Tussen 08.30 uur en 09.00 uur worden alle deelnemers verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). In het clubhuis staat voor iedereen een kopje koffie of thee klaar. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (gepast betalen). Er is in het clubgebouw géén invalidentoilet aanwezig. Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasimaaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd wordt tot ongeveer 16:00 uur gevaren. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten. De organisatie verzoekt iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Neem ook een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht. Graag meedoen aan één van de zeildagen? Opgave is mogelijk via de site van Team Sportservice via deze link: https://bit.ly/2W770Rs. Vol = vol. Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico.

Meer berichten