Modderdag in Helderse Vallei.
Modderdag in Helderse Vallei. ((Foto: Raymond den Haan/DHFOTO))

Modderdag bij Helderse Vallei

DEN HELDER - De Helderse Vallei staat zondag 30 juni tussen 20.00 en 16.00 uur in het teken van een Modderdag. Een hele dag waarop iedereen heerlijk buiten in de modder mag spelen en natuurlijk… lekker vies mag worden! De modder voelt weliswaar net even anders aan dan de bodem van het wad, maar je wordt er net zo vies van. Dus trek laarzen en oude kleren aan en kom meedoen aan de modderige activiteiten. Neem wel een handdoek en schone kleren mee, want je wordt écht vies! Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Binnenkort is het weer Nationale Modderdag, een dag waarop je buiten in de modder mag spelen en natuurlijk… lekker vies mag worden. Ook De Helderse Vallei organiseert een eigen modderdag! Na het succes van vorig jaar, wordt de Modderdag dit jaar georganiseerd op zondag 30 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Op en naast het terrein van De Helderse Vallei zijn diverse modderactiviteiten. Voor kinderen vanaf 6 jaar (en volwassenen die graag weer kind zouden willen zijn) is er een modderstormbaan van zo'n 60 meter lang vanaf het trekvlot op het Blote Voetenpad tot in Mariëndal waar zij lekker kunnen glijden over de modder. Kinderen tot 6 jaar kunnen zich op het 'modderplein' uitleven met modder. Ze kunnen onder andere moddersoep, een modderschilderij en modderafdrukken maken.

Deelname

Deelname aan Modderdag is gratis en opgeven is niet nodig. Ouder(s)/verzorger(s) let op: kinderen worden ECHT vies tijdens Modderdag, dus laat ze oude kleren dragen en neem een handdoek en schone kleren mee. Het dragen van waterschoenen wordt aangeraden vanwege eventuele scherpe schelpen in de modder. Er is een koude douche aanwezig. Deelname is gratis en geschiedt op eigen risico.

Meer informatie

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl. Graag tot ziens! Facebook Twitter De Helderse Vallei Instagram.

Meer berichten