Buizerd.
Buizerd. ((Foto: Joke Huijser-Spekken))

Roofvogels kijken op Balgzand

DEN HELDER - Op Balgzand zitten altijd veel vogels. Ook is er een grote kans dat je roofvogels ziet, zoals de slechtvalk, de torenvalk of de buizerd. Zondag 7 juli om 11.30 uur kan iedereen op uitnodiging van Landschap Noord-Holland op zoek naar deze vogelsoort en zien hoe prachtig deze zijn. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

De meest spectaculaire vogel is toch wel de slechtvalk. Het is een krachtige jager die toeslaat na een lange, snelle stootduik van soms meer dan 200 kilometer per uur. Dat zorgt voor veel paniek op Balgzand!
De gids besteedt natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden te zien zijn. Er is een telescoop beschikbaar, zodat de bijzonderheden van dichtbij gezien kunnen worden. In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Er kunnen 25 fietsen worden uitgeleend. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook vogels te zien.

Het vertrekpunt is bij Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80 in Den Helder. Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Graag aanmelden maar ter plekke aansluiten kan ook.

Meer berichten