Zwerftocht op zoek naar de orchidee

Algemeen
Rietorchis.
Rietorchis. (Foto: Henk van Bruggen)

CALLANTSOOG - De laatste jaren kon Landschap Noord-Holland gebieden tussen de duinen en de Nollen van Abbestede aankopen. Het werd spannende, nieuwe natuur precies achter de duinen. Nu - een aantal jaren later - is een deel van dit gebied ingericht en wordt het gevonden door veel verschillende vogels. Eenden, ganzen steltlopers, sterns en meeuwen in allerlei soorten zijn hier te zien.

Het gebied is doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Echt beleven doe je dit gebied pas wanneer je er zelf op zwerftocht gaat en die kans krijg je op zondag 21 juli van 13.00 tot 15.30 uur. In het gebied zijn geen paden, dus je struint samen met een gids dwars door het gebied. Wellicht heb je nog kans een aantal bijzondere planten, zoals enkele orchideeënsoorten, te zien. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Het vertrekpunt is parkeerterrein strandslag 'Voordijk' aan de Duinweg in Callantsoog. Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook. Reserveren: www.gaatumee.nl of https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/zwerftocht-op-zoek-naar-de-orchidee-zandpolder.