Parhasard.
Parhasard. ((Foto: aangeleverd))

Luisterlied, gitaar en viool in Ontmoetingskerk

JULIANADORP - In de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp vindt woensdag 31 juli een gevarieerd concert plaats.

Het is het vijfde in een serie van zes zomeravondconcerten. Het duurt een uur, begint om 20.00 uur, maar de kerk is al om 18.00 uur open, zodat bezoekers ook de bijzondere aquarellen en pentekeningen van Philip Frinks kunnen bewonderen. Die hebben als thema 'Mooie plekjes in Julianadorp'. De entree is gratis, wel is er een collecte voor straatkinderen in Oeganda.

Warme klank

Troubadour Henk van Kuijk houdt van de warme klank van de Ontmoetingskerk, waar zijn luisterliedjes mooi tot hun recht komen. Als altijd wisselt hij serieuze en dwaze liedjes af, met bijpassende verhalen. Ook deze keer zijn er premières van nummers, en natuurlijk kan het publiek zo nu en dan meezingen. Het slotlied doet Henk, zoals al vaker, samen met de Viool- en gitaargroep Parhasard, en dat zal een verrassing zijn.

Parhasard is eind 90-er jaren bij toeval ontstaan, vandaar de naam. De recente uitbreiding van hun repertoire is niet toevallig: ze letten vooral op de speelstijl die bij de muziek uit het land past. Dit voorjaar kon de groep die speciale accenten laten horen op het Museumeiland Schokland in Flevoland tijdens een Scandinavisch festival. Deze avond spelen ze met veel enthousiasme weer muziek uit diverse Europese landen.

Meer berichten