Groen licht voor zonnepark Kooypunt

Algemeen
Groen licht voor zonnepark Kooypunt.
Groen licht voor zonnepark Kooypunt. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Energiebedrijf Vattenfall gaat een zonnepark ontwikkelen in de Port of Den Helder. Zonnepark Kooypunt komt te liggen op bedrijventerrein Kooypunt, ingeklemd tussen de N9 en het spoor, en zal voldoende stroom opwekken om 3500 huishoudens van stroom te voorzien. De start van de bouw is gepland voor volgend jaar en het park zal dan eind volgend jaar gereed zijn.

Op het terrein van vijftien hectare moeten ongeveer 36 duizend panelen verrijzen. Vanwege het grote aantal zonne-uren dat Den Helder gemiddeld per jaar ontvangt, moeten ze jaarlijks meer dan 13 GWh gaan produceren.
Jacoba Bolderheij, directeur van Port of Den Helder is enthousiast over de vestiging van Vattenfall in Den Helder: "Dit zonnepark is een betekenisvolle stap in de verduurzaming van de haven en de regio. Als haven stimuleren we dit soort projecten die bijdragen aan het Energieakkoord van de Gemeente Den Helder."

Margit Deimel, Directeur Zon Ontwikkeling bij Vattenfall, kijkt uit naar de bouw van het nieuwe zonnepark. "Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Grootschalige zonneparken, zoals hier in Den Helder, helpen mee bij het verwezenlijken van de energietransitie. We zijn dan ook trots dat we dit park mogen bouwen."

.