Visfestival op Willemsoord.
Visfestival op Willemsoord. ((Foto: JB/RM))

Vis op de Plint

DEN HELDER - Het begint al een redelijk bekent evenement te worden in Den Helder. Op het gedeelte van Willemsoord tegenover de Weststraat komt ook dit jaar weer het enige culinaire visfeestje van Den Helder. 'Vis op de Plint', genoemd naar het bestraatte gedeelte voor de restaurants, 'de Plint'. Het evenement vindt plaats op 17 en 18 augustus.

Dit jaar is redelijk uniek omdat het samenvalt met de Visbuurt week. 's Middags warm draaien op de plint en 's avonds een gezellig feestje in de Visbuurt, hoe mooi is het. Op de zondag worden bezoekers vergezeld met de jaarlijks terugkerende sloepenrace dat door Hotel Café Woud wordt georganiseerd. Verschillende teams roeien zich uit hun naad voor de eeuwige roem. Dit alles gebeurt in het kanaal voor het organiserende Hotel Café Woud.

Broodoven

Voor de derde keer wordt er dus een piekfijn feestje gebouwd. Leuke gerechtjes bij de restaurants en roken, grillen, bakken en BBQen op de plint. Er staan weer prachtige bedrijven opgesteld met een ruime keuze. Brandhof Bijzonder brood staat ook dit jaar met wellicht de grootste houtgestookte broodoven van het land, uniek om zo'n apparaat te zien staan. Alles gaat om beleving en lekkere producten.

Dennis Pen staat er met zijn welbekende visproducten die heel Den Helder wel van de wekelijkse zaterdag markt kent, Toko MaJa is er met Indische vis lekkernijen, de lekkerste paling van Nederland natuurlijk met zijn overheerlijke gerookte paling en zalm. Jos Bruin is met zijn prachtige brandweerauto die hij heeft omgetoverd tot een geweldig BBQ eldorado voor de liefhebbers. Nieuw dit jaar is Zeezicht van Jeroen Hensen die daar de drijvende kracht achter is. Naast Njoy komt Alex Geervliet heerlijk zijn visies bakken, een visfeestje zonder gebakken vis kan natuurlijk niet. De zondag komt 'de Taste of Down under' van Aussie TysonVitale er ook nog bij en kan er gesproken worden van een mooi gevarieerd menu. De Nederlandstalige artiesten maken op het drijvend podium het feestje compleet!

Al dit moois kan natuurlijk alleen maar worden georganiseerd door tomeloze inzet van de mensen en vrijwilligers van Njoy, diverse sponsoren, het Willemsoord werkteam en de collega restauranthouders.

Meer berichten