Expositie van drie kunstenaressen in Paviljoen van Toen.
Expositie van drie kunstenaressen in Paviljoen van Toen. ((Foto: aangeleverd))

Kunst met Appeltaart

DEN HELDER -Onder de noemer 'Kunst met appeltaart' loopt momenteel een expositie van drie kunstenaressen in het 'Paviljoen van Toen'. Bezoekers treffen hier een verscheidenheid aan creatieve kunstuitingen aan in zowel kleuren als ook in materiaal gebruik.

Zo is 'Mixed Media' te bewonderen van Eléne Rietveld. Uiteenlopende technieken en materialen worden door haar gecombineerd. Tekeningen, foto's en objecten krijgen vorm in titels als: Vloedlijn, Happy Tulips, Blije Vogels of in vrolijke handgemaakte kaarten. Zelf noemt zij het 'kunst met plezier'. Daarnaast zijn vele schilderijen van Thea Mulder te bewonderen met uiteenlopende voorstellingen. Er is gebruik gemaakt van diverse technieken zoals: aquarel, acrylverf en olieverf. Zij heeft een grote voorkeur voor het schilderen van bloemen, dieren, landschappen en zeegezichten. Monique van Rest is de derde kunstenares. Zij is 20 jaar geleden begonnen met beeldhouwen in speksteen. Later heeft zij ook tekenen en schilderen geleerd. Naast deze kunstuitingen maakt zij ook verrassende, creatieve sieraden. Van zichzelf zegt zij: "Een kunstenaar?... nee, dat ben ik niet. Ik ben een kunstenmaker."

De expositie is te bewonderen tot 10 september 2019 in het Paviljoen van Toen aan de Borneolaan 1 te Den Helder. Gratis te bezoeken op werkdagen van 9:30 tot 16.30 uur en in het weekend van 12.00 tot 16.30 uur. Aansluitend kunnen mensen in het Paviljoen genieten van een kopje koffie/thee met heerlijke huisgemaakte appeltaart!

Meer berichten