Jan-Arie deelnemer 'Mannen in het wild'

Algemeen
Jan-Arie uit Den Helder deelnemer EO-programma 'Mannen in het wild.
Jan-Arie uit Den Helder deelnemer EO-programma 'Mannen in het wild. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In het nieuwe NPO 1-programma: 'Mannen in het wild' neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlife gekomen.

Een van die zes mannen is de 50-jarige Jan-Arie van der Kolk uit Den Helder. Jan-Arie is laatste jaren echt een thrillseeker: "Zo wilde ik opeens uit een vliegtuig springen." Toch heeft hij het idee dat dit niet alles is: "Ik heb afstand nodig om na te denken wat ik echt wil met het leven. Bijvoorbeeld op mijn werk, ik ben nu manager, maar is dit wat ik wil?" Die spanning ervaart Jan-Arie zeker tijdens het avontuur in Italië, en niet alleen op de manier die hij van tevoren verwacht had: "Terugkijkend heb ik er ontzettend van genoten, ik ben dan wel van een paard gevallen en heb mijn ribben gekneusd, maar het was echt levensveranderend. Ik heb er rust en bezinning door gekregen."

Midlife

Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema's waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema's gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop. Het programma start op donderdag 5 september en is zes weken achter elkaar te zien om 21.25 uur op NPO 1.