Peutermoment bij Helderse Vallei.
Peutermoment bij Helderse Vallei. ((Foto: aangeleverd))

Leuk uitje met peuters

DEN HELDER -Voor peuters tussen 2 en 4 jaar organiseert De Helderse Vallei maandelijks een Peutermoment op de kinderboerderij! Woensdag 30 oktober is het weer zo ver. Dan kunnen peuters met een ouder/verzorger tussen 10.30 en 11.30 uur meedoen met dit gezellige uurtje dat speciaal voor hen georganiseerd wordt.

Aan het begin van de activiteit wordt een verhaal voorgelezen. Daarna gaan de peuters op bezoek bij de dieren op de kinderboerderij. Ze maken kennis met de diverse dieren, nemen een kijkje in hun stallen en hokken en vegen de vloer van de dieren. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en te voeren. Opgeven voor het Peutermoment kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De activiteit kost € 1,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is noodzakelijk.

Breng een bezoek aan afvalbedrijf Sortiva

We hebben er allemaal dagelijks mee te maken, met afval. Waar laat je het, hoe scheid je het, waar gaat het vervolgens naartoe en… wat gebeurt er dan mee? Sortiva verwerkt afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Door dat op een milieubewuste manier te doen, wordt bijgedragen aan een duurzame samenleving. Afvalstoffen als sloophout, asfalt, betonpuin, kunststof en papier krijgen via recycling een nieuwe bestemming als grond-, bouw- of brandstof.
De kernactiviteiten van Sortiva bestaan uit het sorteren, recyclen, ver- en bewerken, overslaan en composteren van afvalstromen. Ga vrijdag 1 november met De Helderse Vallei naar Sortiva en ontdek het zelf! Deelnemers gaan met eigen vervoer naar Sortiva aan de Boekelerdijk 13 te Alkmaar. De activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen vanaf 18 jaar die goed ter been is kan mee. Deelnemers dienen stevige dichte schoenen of laarzen te dragen tijdens het bezoek. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555 is verplicht en niet vrijblijvend.
 

Meer berichten